top of page

Δημήτρης Ζουρούδης

Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Ο Δημήτρης Ζουρούδης είναι εικαστικός καλλιτέχνης από το 1990 με σπουδές στη Ζωγραφική και εξειδίκευση στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης - ΑΣΚΤ (MFA in Digital Art). Από το 2002 διδάσκει θέματα οπτικής αντίληψης και σύγχρονες εικαστικές εφαρμογές. Από το 2012 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Κριτική επιτροπή 2018

Γιώργος Κελέφης
Publisher

 

Ο Γιώργος Κελέφης είναι εκδότης του περιοδικού OZON Raw και του διεθνούς τίτλου ΟΖΟΝ. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του πάνω στην Επικοινωνία και τις Δημόσιες Σχέσεις (MSc in Public Relations, University of Stirling) αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της δημιουργικής ομάδας του OZON, ενώ παράλληλα διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και αρχισυντάκτης σε πολιτιστικές εκπομπές στην ΕΡΤ.

Από το 2010 μέσα από την πλατφόρμα του ΟΖΟΝ έχει διοργανώσει δεκάδες εκδηλώσεις-θεσμούς με επίκεντρο την μόδα και το σύγχρονο lifestyle όπως το Denim Dreams, το 4FASHIONSHAKE και το Fashion Room Service, όπως επίσης έχει προχωρήσει στην παραγωγή custom-made events για σημαντικά διεθνή brands (Adidas, Levi's, Absolut Vodka, H&M, Lee, G-Star Raw, Philips, Superga κ. α.).

Παράλληλα με την έντυπη έκδοση του ΟΖΟΝ Raw τα τελευταία χρόνια ενισχύει την ηλεκτρονική εκδοχή του, το ozonweb.com και από το 2013 διατηρεί το ηλεκτρονικό κατάστημα ozonboutique.com

Κωνσταντίνος Οικονομίδης

Industrial/Product Designer

O Κωνσταντίνος Οικονομίδης είναι μέλος του DRAW Collective και ΜΕ Design Studio, το οποίο στήθηκε με τον Daniel Meyer στην Γερμανία το 2016. Παράλληλα με αυτά, έχει το δικό του στούντιο στη Λευκωσία, το οποίο επικεντρώνεται στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, αντικειμένων και επίπλων. 

 

Ο Κωνσταντίνος αποφοίτησε με ΜΑ Industrial Design, στο Central Saint Martins. Η δουλειά του έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχει παρουσιαστεί σε διεθνείς εκθέσεις όπως στο Λονδίνο, Βαλένθια, Αμβούργο και Μιλάνο. Επιπλέον, έχει λάβει διεθνή αναγνωρισμένα βραβεία, όπως το D&AD και το German Design Award Winner 2018.

 

Επίσης, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους και σημαντικούς σχεδιαστές όπως τους αδελφούς Campana και τον Michael Sodeau. Είναι επίσης alumni και έχει συμμετάσχει στα εργαστήρια Boisbuchet Summer Workshops στη Γαλλία, σε συνεργασία με το Centre Georges Pompidou και το Vitra Design Museum.

Θεανώ Πετρίδου

Graphic Designer


Η Θεανώ Πετρίδου γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε γραφιστική στη Σχολή Βακαλό και στο Parsons School of Design στη Νέα Υόρκη. Το 2001 ίδρυσε μαζί με τους συνεργάτες της Φίλιππο Φωτιάδη (αρχιτέκτονα) και Σέργιο Φωτιάδη (βιομηχανικό σχεδιαστή) το δημιουργικό γραφείο we design (Αθήνα). 

Tο 2014 μαζί με τους συνεργάτες της δημιούργησαν τη σειρά αντικειμένων GREECE REVISITED. Συνεργάζεται με εταιρείες στο εξωτερικό, σχεδιάζοντας υφάσματα για ρούχα.

Σέργιος Φωτιάδης
Product Designer

 

Ο Σέργιος Φωτιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972, σπούδασε Industrial Design στο Rhode Island School of Design, έχει εργαστεί στην Rubbermaid, στην Αμερική, στη Maddison Limited, στην Αγγλία, στο διαφημιστικό γραφείο Ι.Ν. Λεούσης, και έχει διδάξει στην Σχολή Βακαλό. Το 2001 ίδρυσε το δημιουργικό γραφείο we design, μαζί με τον αδερφό του, Φίλιππο, αρχιτέκτων, και την Θεανώ Πετρίδου, γραφίστρια.

 

Διδάσκει Product Design, Design Thinking και Product Innovation, στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας. Είναι συνιδρυτής της ΜΚΟ για το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη «Οργάνωση Γη».

Φίλιππος Φωτιάδης
A​rchitect


Ο Φίλιππος Φωτιάδης (1970) είναι αρχιτέκτονας, ιδρυτικό μέλος του δημιουργικού γραφείου we design με έδρα την Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική και καλές τέχνες στις ΗΠΑ, στο Rhode Island School of Design (B.F.A. 1993, B. Arch 1994) και στο Harvard Graduate School of Design (M. Arch 1999). Εργάστηκε για τους Skidmore Owings and Merill και Bernard Tschumi Architects, Νέα Υόρκη, καθώς και για τους Μιχάλη Φωτιάδη Αρχιτέκτονες, Αθήνα. 

 

Έχει διδάξει αρχιτεκτονική σύνθεση και σχέδιο στην Σχολή Βακαλό, στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Washington University in St Louis στις ΗΠΑ. Παράλληλα με την αρχιτεκτονική ασχολείται με τη ζωγραφική και την εικονογράφηση. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Αθήνα, έχει εικονογραφήσει για το θέατρο, για βιτρίνες καταστημάτων, για παιδικά βιβλία.

bottom of page