top of page

Σοφία Γεωργοπούλου

Sofia Georgopoulou | 

Design

Η Σοφία ζει και εργάζεται στην Αθήνα και ασχολείται κυρίως με το σχεδιασμό λογοτύπου, την ανάπτυξη εταιρικής ταυτότητας, το branding, την οπτική επικοινωνία, και το σχεδιασμό συσκευασίας. Έχει τη χαρά να αναλαμβάνει πολλά διεθνή project, έχοντας ήδη χτίσει πελατολόγιο που ξεπερνά τα όρια της χώρας. Στόχος της είναι να δημιουργεί συναισθήματα και όμορφες ιστορίες μέσα από τα projects που αναλαμβάνει και η μεγαλύτερή της ικανοποίηση είναι όταν βλέπει τα brands που δημιουργεί να μεγαλώνουν και να «ανθίζουν», με διπλή χαρά όταν αυτά ξεκινούν από το μηδέν. Δουλειές της έχουν παρουσιαστεί σε διεθνείς εκδόσεις και περιοδικά με αντικείμενο το design, έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς καθώς επίσης και στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης (EBΓΕ), στα οποία φέτος (ΕΒΓΕ 2017) είχε την τιμή και την χαρά να είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής στην Κατηγορία της Γραφιστικής. Το 2016 κατέκτησε το βραβείο Best Agency of the World 2015 στα BBA (Best Brand Awards), στο διεθνή διαγωνισμό Design που εστιάζει στην υψηλή ποιότητα σχεδιασμού λογοτύπου, βραβεύοντας brands που ξεχωρίζουν διεθνώς στην οπτική επικοινωνία. Την αγάπη της για την εικονογράφηση την εκφράζει με το προσωπικό της blog “ Sophia’s Daily Thoughts” και με κάθε τρόπο σε άλλα προσωπικά  - και μη - projects.

Barafakas Winery

Για τη δημιουργία λογοτύπου για το οινοποιείο η έμπνευση μας στηρίχθηκε στο λιοντάρι της Νεμέας αλλά και στο γεγονός ότι η Νεμέα ως περιοχή είναι ο «βασιλιάς» στην παραγωγή οίνου με τεράστια παράδοση και αμπέλια εξαιρετικής ποιότητας. Με στόχο να δημιουργήσουμε ένα λογότυπο που να αναδεικνύει το κύρος του οινοποιείου αλλά και την ποιότητα των προϊόντων του, επικεντρώσαμε στο ίδιο το αμπέλι και το σύμβολο του λιονταριού της Νεμέας, σχεδιάζοντας ένα λογότυπο που περικλείει και τα δύο. Έτσι γεννήθηκε o “Αμπελέων”, το αμπελόφυλλο που η δεξιά του πλευρά είναι το προφίλ ενός …εστεμμένου λιονταριού. Μια λιτή, αλλά ταυτόχρονα δυναμική αποτύπωση της πραγματικότητας του οινοποιείου.

Just Great!

Δημιουργία ταυτότητας για μια σειρά ποιοτικών προϊόντων με βάση την ελιά! Το κοινό στόχος είναι οι Έλληνες και ξένοι καταναλωτές που θέλουν να χρησιμοποιούν ποιοτικά προϊόντα στην καθημερινή τους ζωή. Για τα προϊόντα Just Great! επιλέξαμε να δημιουργήσουμε μια ταυτότητα προϊόντος φιλική, προσιτή και ταυτόχρονα διαφορετική με επίκεντρο την απόλαυση και τα έντονα συναισθήματα απόλαυσης που δημιουργεί η κατανάλωση προϊόντων Ελιάς. Απόλαυση που συνήθως εκφράζεται από όλους μας με μια απλή φράση: Απλά τέλειο! Το όνομα, απλό και επί της ουσίας, καθόρισε και την σχεδιαστική άποψη μια που επέτρεπε πολλές «φιοριτούρες», αλλά μια λιτή αντιμετώπιση, όπως ακριβώς συμβαίνει με ένα προϊόν που δεν βλέπει τους καταναλωτές αφ’ υψηλού! Η σειρά προϊόντων Just Great! δημιουργήθηκε αμιγώς για την απολαυστική εμπειρία της ελιάς και τίποτα περισσότερο. Η χρωματική παλέτα αντλεί την έμπνευση της από τις ίδιες τις ελιές, τους ελαιώνες και το ελληνικό τοπίο εν γένει, υπενθυμίζοντας την φύση της Ελληνικής επαρχίας.

KALYSPONGEA

H εταιρία Κόκκινος Α.Ε., με βάση την Κάλυμνο, ασχολείται με την αλίευση φυσικών σφουγγαριών ανώτερης ποιότητας από τα τέλη του 1800. Όντας μια εταιρία με μεγάλη δυναμική και μεγάλο όγκο εξαγωγών αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία του πρώτου της Brand. Θέλοντας να υπενθυμίσουμε στο μυαλό του καταναλωτή τη διεθνή φήμη της Καλύμνου στην αλιεία σφουγγαριών δημιουργήσαμε το brand name «Kalyspongea», συνθέτοντας ένα όνομα που συνδυάζει την Κάλυμνο με την κατάληξη –spongea που απαντάται σε πολλές από τις επιστημονικές ονομασίες ειδών σφουγγαριού. Ο σχεδιασμός του λογοτύπου είναι εμπνευσμένος από τα πρώτα σκάφανδρα των δυτών και περικλείει μια αφαιρετική γραφιστική αποτύπωση ενός σφουγγαριού. Το σκούρο μπλε χρώμα ως χαρακτηριστικό του βάθους της θάλασσας που γίνεται η αλιεία ενώ το οικολογικό χαρτί που επιλέχθηκε για τη συσκευασία κάνει άμεση αναφορά στη φυσικότητα του προϊόντος. Η σφραγίδα εγγύησης ποιότητας, σχεδιασμένη έχοντας κατά νου τα παλιά τιμόνια των καραβιών, με το μήνυμα Kokkinos S.A., Quality Sponges Since 1956 ενισχύει περαιτέρω την αίσθηση σιγουριάς που πρέπει να νιώθει ο καταναλωτής για την ποιότητα του προϊόντος.

Lepanto - the actual white

Δημιουργία προϊόντικής ταυτότητας και συσκευασίας για τη Φέτα Lepanto. Το κοινό στόχος είναι κυρίως νεαροί επαγγελματίες των πόλεων που ενδιαφέρονται για μια υγιεινή ζωή και εκτιμούν την αυθεντικότητα και την παράδοση. Η Φέτα Lepanto, το αγνό, αυθεντικό λευκό τυρί που παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο και έχει τεράστια θρεπτική αξία, διατίθεται σε γυάλινο βάζο και κομμένο σε κύβους για να κάνει την κατανάλωση πιο εύκολη και φιλική. Επιλέξαμε να δουλέψουμε σε μία κατεύθυνση που συνδυάζει το παλιό και το νέο, την παράδοση με τις νέες τάσεις, θέλοντας να αναδείξουμε την ανώτερη ποιότητα και την αυθεντικότητα του… πραγματικού λευκού. Το λογότυπο που δημιουργήσαμε διαθέτει μια vintage αισθητική που ισορροπεί με την λιτή, μοντέρνα σχεδίαση και τις απλές γραμμές που εκπροσωπούν την αισθητική του… τώρα. Τα σχέδια των ζώων του αγρού που μιλούν, εκφράζουν την φρέσκια και φιλική άποψη ενός εύκολου στη χρήση προϊόντος. Η χρήση του μαύρου και του λευκού στα χρώματα επιλέχθηκε για να τονιστεί η αγνότητα αλλά και η τελειότητα στην παρασκευή του προϊόντος. Τέλος, το μπλε χρώμα ως δευτερεύουσα επιλογή, έρχεται να υπογραμμίσει την ελληνική καταγωγή της Φέτας Lepanto.

Επόμενη συμμετοχή
bottom of page