top of page
logo-GDGE.png

KM STUDIO

Γεννημένος στην Αθήνα το 1981, απόφοιτος του τμήματος γραφιστικής της σχολής Βακαλό με συνεχή επαγγελματική ενασχόληση στο χώρο της γραφιστικής και του design από το 2005 έως και σήμερα, υπηρετεί την στρατηγική της οπτικής επικοινωνίας αναζητώντας την ισορροπία μεταξύ αισθητικής και λειτουργικότητας, καινοτομίας και πειραματισμού.  Στόχος σε κάθε νέο project είναι η ανάπτυξη σχεδιαστικών λύσεων σε οτιδήποτε αφορά την οπτική ταυτότητα προϊόντων και υπηρεσιών για την αποτελεσματική εμπορική διαχείριση τους. Η km creative είναι επικεντρωμένη στο branding και στο σχεδιασμό καινοτόμων και εξελιγμένων projects στο πεδίο της συσκευασίας.

Genosophy

GENOSOPHY (discover yourself) ονομάζεται η υπηρεσία «Προδιαθεσικής Γονιδιωματικής» της εταιρείας ΕΜΒΙΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ με έδρα την Ελλάδα. Στόχος της εταιρείας είναι η βελτίωση της υγείας μέσω της αξιοποίησης των πιο πρόσφατων γνώσεων και τεχνολογικών εξελίξεων πάνω σε θέματα γονιδιακών διαφορών και επιγενετικών τροποποιήσεων. 

 

Οι εξετάσεις, επικεντρώνονται κυρίως στον έλεγχο πάνω από εκατό γενετικών παραγόντων των οποίων η επίδραση υπόκειται σε διορθωτικές παρεμβάσεις από επιστήμονες υγείας. 

 

Η εξέταση πραγματοποιείται από το ίδιο το άτομο με τη χρήση ενός συλλέκτη λήψης δείγματος επιθηλιακών κυττάρων. Με τα παραπάνω δεδομένα έπρεπε να σχεδιαστεί μια συσκευασία του κάθε συλλέκτη ξεχωριστά αφού ήταν απαραίτητη η λειτουργικότητα ως μονάδα για τις περιπτώσεις μεμονωμένης εξέτασης. 

 

Επιπλέον ήταν εξίσου σημαντική η δημιουργία ενός πακέτου προβολής και προώθησης 10 συσκευασιών, το οποίο θα φιλοξενείται σε χώρους αναμονής και σε γραφεία επιστημόνων υγείας, σε διαιτολογικά τμήματα γυμναστηρίων και αλλού. 

Οι βασικότερες έννοιες που έπρεπε να αποδοθούν σχεδιαστικά σε όλες τις εφαρμογές συσκευασίας και προώθησης, ήταν η ακρίβεια, η λεπτομέρεια και η έμμεση πληροφόρηση για τη γονιδιωματική έρευνα. Επίσης, αναγκαία ήταν η οπτική απόδοση της ισορροπίας, έννοια που ταυτίζεται με το σκοπό της εξέτασης, δηλ. την εξισορρόπηση της κατάστασης υγείας μέσω των διορθωτικών επιστημονικών συμβουλών. 

 

Το τελικό αποτέλεσμα θα έπρεπε να είναι υψηλής αισθητικής, να παραπέμπει στη γενετική, την επιστήμη και την καινοτομία.

Σχεδιασμός / Design: Κανόνης Μιχάλης / Kanonis Michalis

Πελάτης / Client: ΕΜΒΙΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ /

ΕMVIODIAGNOSTIKI — GENOMIC PREDISPOSING SERVICE

Genoshophy_6.jpg

Elysian culinary herbs

Η Elysian Fine Foods επιλέγει και προσφέρει Μεσογειακά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, σε συσκευασίες premium αισθητικής.

 

Η σειρά culinary herbs της εταιρίας Elysian, περιλαμβάνει τρία διαφορετικά προϊόντα, τη ρίγανη, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Πρόκειται για προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας με πιστοποίηση βιολογικής διαχείρισης από την καλλιέργεια ως και την τυποποίηση. Η συσκευασία αποτελείται από δύο μέρη, το νάιλον σακουλάκι που προστατεύει αεροστεγώς το προϊόν, και μια χάρτινη κατασκευή, το σχήμα της οποίας (όταν είναι κλειστή) παραπέμπει στο σχήμα της σταγόνας.

 

Η ανάπτυξη του σχεδιασμού της συσκευασίας των προϊόντων έπρεπε να πραγματοποιηθεί βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών, τόσο σε εμπορικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο. Οι έννοιες που έπρεπε να αναδύονται μέσα από την εικόνα των συσκευασιών ήταν η πολυτέλεια, η καθαρότητα, η καινοτομία, η μοναδικότητα, η βιολογική διαχείριση της παραγωγής καθώς και η ευρηματικότητα ως κύριο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού. 

 

Το τελικό αποτέλεσμα θα έπρεπε να προσδιορίζεται ως ένα προϊόν υψηλής αισθητικής, με ελλειπτικό φορμαλισμό και άμεση οπτική γλώσσα στα γραφικά που θα το πλαισίωναν. Τα τρία προϊόντα διαφοροποιούνται χρωματικά μεταξύ τους με χρήση ήπιας παλέτας. Επίσης το οπτικό αποτέλεσμα θα έπρεπε να ξεφεύγει από τα κλασσικά σχήματα των τετραγωνοποιημένων κουτιών, ενώ παράλληλα η πρώτη ύλη να είναι το χαρτί. 

Σχεδιασμός / Design: Κανόνης Μιχάλης / Kanonis Michalis

Πελάτης / Client: Elysian Fine Foods

elysian-packaging.jpg

Elysian honey

Με κεχριμπαρένιο χρώμα, μοναδική γεύση και ξεχωριστό άρωμα, το θυμαρίσιο μέλι θεωρείται κορυφαίο εξαιτίας της άριστης ποιότητάς του. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των γυρεόκοκκων θυμαριού στο μέλι, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία του και οι ευεργετικές του ιδιότητες.

 

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά και η θρεπτική αξία του θυμαρίσιου μελιού το καθιστούν έναν ιατρικό και διατροφικό θησαυρό γνωστό στην ανθρωπότητα εδώ και αιώνες.

 

Ο σχεδιασμός της συσκευασίας αναπτύχτηκε γύρω από δυο βασικούς εννοιολογικούς άξονες:

 

1) Ο εξάγωνος τρισδιάστατος σχηματισμός στην εμπρός και πίσω πλευρά της συσκευασίας, συμβολίζει την αρχέγονη δεξιότητα της μέλισσας η οποία με εκπληκτική γεωμετρική ακρίβεια χτίζει τα εξάγωνα κελιά της κηρήθρας μέσα στα οποία αναπαράγεται, αποθηκεύει γύρη και μέλι, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξης της.

 

2) Οι ευεργετικές ιδιότητες του θυμαρίσιου μελιού έχουν ιατρικές και θεραπευτικές προεκτάσεις και σκοπίμως η συσκευασία αναδύει αυτές τις έννοιες. 

 

Στη μια πλευρά της συσκευασίας οπτικοποιούνται με εικονογραφημένα σύμβολα οι 5 βασικότερες ιδιότητες του μελιού ως θεραπευτική υπερτροφή.

• Καλή λειτουργία της καρδιάς.

• Καλή λειτουργία τουw εγκεφάλου.

• Αντικαρκινική δράση.

• Θυμάρι - Φαρμακευτικό βότανο.

• Αντιβακτηριδιακή δράση.

Σχεδιασμός / Design: Κανόνης Μιχάλης / Kanonis Michalis

Πελάτης / Client: Elysian Fine Foods

elysian-honey_2.jpg

Elysian organic herbs

Το φασκόμηλο και το τσάι του βουνού, είναι αυτοφυή μεσογειακά φαρμακευτικά βότανα, εξαιρετικά αρωματικά με έντονη γεύση. Έχουν αντιβιοτική, αντιμυκητική, αντισπασμωδική και υπογλυκαιμική δράση και είναι από τα πιο χαρισματικά και πλούσια σε ιδιότητες βότανα της Ελλάδος.

 

Η συσκευασία για τα δυο αυτά βότανα, βασίζεται σε πρωτότυπο μηχανολογικό σχεδιασμό (τύπου κασετίνας) με μελέτη και ανάπτυξη αποκλειστικά για τα συγκεκριμένα προϊόντα. 

 

Τα δυο προϊόντα διαχωρίζονται μεταξύ τους χρωματικά με χρήση ήπιας παλέτας.

Σχεδιασμός / Design: Κανόνης Μιχάλης / Kanonis Michalis

Πελάτης / Client: Elysian Fine Foods

elysian-culinary_01.jpg
Επόμενη συμμετοχή
bottom of page