top of page
logo-GDGE.png

dolphins//

communication

design

Το δημιουργικό γραφείο dolphins // communication design δημιουργήθηκε από τους Θανάση Τσαμπούκα και Βασίλη Παπαδόπουλο το 1997.

Ασχολούνται με projects που περιλαμβάνουν art direction, design, τυπογραφία, εικονογραφήσεις (σε περιοδικά και εκδοτικούς οίκους), φωτογραφία και web design, με συνεργασίες τόσο στον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού όσο και στον εμπορικό. Ο τρόπος που προσεγγίζουν κάθε project εμπλέκει σημαντικά την έρευνα με τρόπο μεθοδικό και σκοπό τη λύση οποιουδήποτε επικοινωνιακού προβλήματος, χρησιμοποιώντας άμεση και σύγχρονη οπτική γλώσσα με στόχο πάντα την πρωτοτυπία και την ιδιαιτερότητα.

Mastic tears

Συσκευασία λικέρ από αυθεντική μαστίχα Χίου. Σχεδιασμός εμπνευσμένος από την ασπρόμαυρη γεωμετρική διακόσμηση των προσόψεων κτιρίων στα μαστιχοχώρια της Χίου (Πυργί). Το μοτίβο περιμετρικά της φιάλης πέρα από τις αναφορές στις ροζέτες των «ξυστών» της συγκεκριμένης παραδοσιακής τεχνοτροπίας διακόσμησης, εμπεριέχει ταυτόχρονα και βασικό στοιχείο της ταυτότητας της εταιρίας παραγωγής, αυτό της σταγόνας.

 

Οι συσκευασίες Mastic tears, έχουν βραβευτεί για το σχεδιασμό τους, στους παρακάτω διαγωνισμούς:

• ΕΒΓΕ (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής)

• Ermis Awards

Art Directors: Τσαμπούκας Θανάσης / Τsamboukas Thanasis,

Παπαδόπουλος Βασίλης/ Papadopoulos Vasilis

Creative Directors: Νίκα Χαρά / Nika Chara,

Χατζηχρήστου Στεφανία / Chatzichristou Stefania

Πελάτης / Client: Ελληνική Βιομηχανία Αποσταγμάτων | EΒA /

Greek Distillation Company | EVA

Mastic_Tears_Liqueur_3.jpg

Μουσική Παντού / MUSIC EVERYWHERE

Σειρά επτά αφισών για την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. 

Σε συνέχεια του φετινού κεντρικού tagline της Κ.Ο.Θ. #mousikipantou οι εικονογραφήσεις περιγράφουν την «παρουσία» της μουσικής ενσωματωμένης παντού. Τα μουσικά όργανα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύνθεσης που εξιστορείται και με φόρμες ρευστές που χαρακτηρίζουν το ήπιο της ορχηστρικής κλασικής μουσικής.

 

Οι αφίσες της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, έχουν βραβευτεί για το σχεδιασμό τους, στα Ermis Awards.

Art Directors: Τσαμπούκας Θανάσης / Τsaboukas Thanasis,

Παπαδόπουλος Βασίλης / Papadopoulos Vasilis

Graphic Designer: Γκουντάρας Βίκτωρ / Gountaras Viktor

Πελάτης / Client: Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης /

Thessaloniki State Symphony Orchestra

12 ΜΥΘΙΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ / 12 Mythic Marbles

Tα «12 Μυθικά Μάρμαρα» σχεδιάστηκαν με σκοπό να ενισχύσουν οπτικά το εγχείρημα ενός νέου προϊόντος της SΤΟΝEGROUP Intrernational. 

 

Προκειμένου να αναδειχθούν τα μάρμαρα και η Ελληνική τους ταυτότητα, συνδέθηκαν με μύθους από τις περιοχές που εξορύσσονται. Η ιδέα υλοποιήθηκε με μια παρουσίαση που συνδυάζει την Ελληνική μυθολογία με μια μοντέρνα απεικόνιση της σύγχρονης επεξεργασίας του μαρμάρου. 

 

Το διαφημιστικό αυτό έντυπο παρουσιάζει την ολοκληρωμένη συλλογή των μαρμάρων και απευθύνεται σε εμπόρους του εξωτερικού, παρόλα αυτά δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στο σχεδιασμό του, καθώς εκτός από έναν οδηγό αγοράς (ιδιότητες, προτάσεις χρήσης κλπ.), στο 1/3 του καταλόγου αναπτύσσονται κείμενα από διακεκριμένους ιστορικούς τέχνης και αρχιτέκτονες. Η έκδοση πέρα από την υπεραξία που προσδίδει στο προϊόν είναι συλλεκτική για την πληροφορία που αναλύει σχετικά με τους μύθους και το μάρμαρο σε ιστορικό βάθος.

 

H έκδοση “12 Mythic Marbles”, έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για το σχεδιασμό της, στους παρακάτω διαγωνισμούς:

 

• ΕΒΓΕ (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής)

• Ed Awards

• German Design Awards

Art Directors: Τσαμπούκας Θανάσης / Τsamboukas Thanasis,

Παπαδόπουλος Βασίλης/Papadopoulos Vasilis

Creative Director: Νίκα Χαρά / Nika Chara

Πελάτης / Client: Stonegroup International

stonegroup_mythic_marble_special_edition

AGNOTIS

Η σειρά προϊόντων Agnotis Baby αποτελείται από τα ακόλουθα πέντε προϊόντα: Σαμπουάν - αφρόλουτρο, κρέμα αλλαγής πάνας, σπαθόλαδο, γαλάκτωμα σώματος και φυσικό σφουγγάρι. 

 

Ο σχεδιασμός των δοχείων συσκευασίας είναι εμπνευσμένος από τα βρεφικά παιχνίδια αφής και τις ανάγλυφες επιφάνειες τους. Τα ανάγλυφα στοιχεία έχουν αναφορά στο περιεχόμενο της εκάστοτε συσκευασίας, όπως η ρευστότητα του σαμπουάν ή τα ευεργετικά αποτελέσματα του σπαθόλαδου στους πόρους του δέρματος. 

 

Οι λευκές επιφάνειες χρησιμοποιήθηκαν για να επικοινωνήσουν αυτό που ουσιαστικά αντιπροσωπεύει η εταιρία "Agnotis", την αίσθηση της αγνότητας. Ένα φυσικό ξύλινο καπάκι τοποθετήθηκε για να ολοκληρώσει των σχεδιασμό περιεκτών, με σαφή αναφορά στη φυσική προέλευση και τη μοναδικότητα των προϊόντων.

 

Τα προϊόντα Agnotis, έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για το σχεδιασμό τους, στους παρακάτω διαγωνισμούς:

 

• ΕΒΓΕ (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής)

• Ermis Awards

• Pentawards

• Dieline Awards

Art Directors: Τσαμπούκας Θανάσης / Τsamboukas Thanasis,

Παπαδόπουλος Βασίλης/ Papadopoulos Vasilis

Creative Director: Νίκα Χαρά / Nika Chara

Πελάτης / Client: Agnotis

agnotis_1.jpg
mousiki_pantou_2.jpg
Επόμενη συμμετοχή
bottom of page