Γιάννης Γιωργαράς

Design Spot

Γεννημένος στην Αθήνα το 1973, ο Γιάννης Γεωργαράς σπούδασε στον ΑΚΤΟ industrial - product design αποκτώντας των τίτλο σπουδών ΒΑ in Product Design of Middlesex University London. Σχεδιάζει για διάφορες εταιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έπιπλα, αθλητικό εξοπλισμό, ηλεκτρονικές συσκευές, μεταλλικά αντικείμενα και custom elements. Είναι καθηγητής εργονομίας και design, συστηματικά τα τελευταία 20 χρόνια στην ΑΚΤΟ. Έχει συμμετοχές σε διάφορες εκθέσεις design όπως IMM Cologne (2003- 2011), Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ Αθήνα 2005. Έχει βραβευτεί με RED DOT DESIGN AWARD 2008 για το σχεδιασμό του σκαμπό TETRA (VARANGIS SCHEMATA) και RED DOT DESIGN AWARD 2013 για το σχεδιασμό χειρολαβής 2015 (CONVEX SA). Διατηρεί studio σχεδιασμού και προτυποποίησης στο κέντρο του Πειραιά. Ονόματα από συνεργάτες του είναι, Βαράγκης schemata, WIN COMMUNICATIONS, Μεταξάς spirits, Υπουργείο πολιτισμού, Α Varotsos Design Studio, MEGA channel, VF hellas, ATHENS 2004, intralot, CONVEX SA, Raycap SA, IDEON AUDIO, ARTION SECURITY, SIGMA SECURITY, LATTAS SA, AUTOTECH SA, Hellenic Institute off holography, J & T Aero Limited, BAZOOKAGOAL SA.

Ideon Absolute DAC

Το Ideon Absolute DAC (Digital to Analog Converter) είναι μια high-end συσκευή μετατροπής ψηφιακού μουσικού σήματος σε αναλογικό και αναπαραγωγής ήχου υπερυψηλής πιστότητας, ανάμεσα στις καλύτερες του είδους παγκοσμίως. Βασίζεται σε τεχνολογίες αιχμής και έχει σχεδιαστεί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τα πλέον προηγμένα ηλεκτρονικά διεθνώς χωρίς κανένα συμβιβασμό.  Το Absolute DAC υποστηρίζει αναπαραγωγή αρχείων μέχρι 384 kHz DXD καθώς και DSD. Η συσκευή είναι μελετημένη ώστε να έχει ηλεκτροστατική προστασία από την θύρα USB, σύστημα re-clocking, re-driving & re-generating που βελτιώνουν το ψηφιακό σήμα. Παράλληλα έχει δoθεί ιδιαίτερη προσοχή στην τροφοδοσία με ειδικά φίλτρα και μετασχηματιστές. Το ίδιο ισχύει και για πολλά από τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται τα οποία είναι διαλεγμένα με το χέρι.

Κατασκευασμένο  από φυσική ξυλεία από ελληνική καρυδιά ή δρύς. Για την κατασκευή του χρησιμοποιούνται υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα κοπής αλλά και παραδοσιακές τεχνικές χειροποίητης επιπλοποιίας. Εμπνευσμένο από τις δίνες και τους στροβιλισμούς του αέρα και του νερού, όπως μια φωτογραφία αποτυπώνει την στιγμή, η ξύλινη βάση του σταματά στο ύψος τις κρυστάλλινης επιφάνειας, δίνοντας την αίσθηση της κίνησης ανάλογα με το σημείο που το κοιτάς. 

Strovilos round table

Clothe stand Dendron

Κατασκευασμένο  από ανοξείδωτο ατσάλι, αποτελείται από 8 ίδια στοιχεία, που με ένα εσωτερικό σύνδεσμο, συνδέονται σχεδόν μαγικά, δίνοντας την δυνατότητα για διαφορετικές συνθέσεις. Εμπνευσμένο από την ανάπτυξη των δέντρων, η ρίζα απλώνεται στο έδαφος κρατώντας τον κορμό και τα κλαδιά, κάνοντας αυθόρμητη την χρήση  και λογικη την τοποθέτηση ενός ρούχου πάνω στα κλαδιά του.