top of page
logo-GDGE.png

AG Design Agency

Η AG είναι ένα βραβευμένο Design Agency που δημιουργεί αληθινά, καινοτόμα και όμορφα συστήματα οπτικής ταυτότητας. O ιδρυτής της AG, Αλέξανδρος Γαβριλάκης, και η πολυσυλλεκτική ομάδα του πιστεύουν ότι για να δημιουργήσει κάποιος ένα επιτυχημένο εμπορικό σήμα, πρέπει πρώτα να το ζήσει. Να φτάσει στον πυρήνα του και να αισθανθεί την πραγματική ενέργειά του. Μόνο έτσι, μπορείς να δημιουργήσεις αυθεντικά brands, με αληθινές αξίες, σκοπό και όραμα. Η AG έχει υλοποιήσει projects που καλύπτουν διάφορες εφαρμογές του branding για πελάτες που ανήκουν σε ένα ευρύ, διεθνές και εξωστρεφές κοινό που περιλαμβάνει από μικρούς παραγωγούς και startups με καινοτόμες ιδέες, μέχρι εκπαιδευτικά ιδρύματα, fab labs και fintech προϊόντα με παγκόσμια εμβέλεια. Η δουλειά της AG έχει βραβευτεί σε κορυφαίους διαγωνισμούς επικοινωνιακού design τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ έχει δημοσιευτεί σε εκδόσεις και website παγκοσμίως.

ODE Fine Foods

Ελληνικές Ωδές ήταν αρχαία ποιητικά κομμάτια εκτελεσμένα με συνοδεία μουσικής. Το λογότυπο αλλάζει διαρκώς διάκενο, σαν τη διαφορετική περίοδο στη γραφή ενός ποιήματος. Το διαφορετικό μέτρο στην απαγγελία ή ψαλμό ενός τραγουδιού. Τα κενά υποδηλώνουν τις παύσεις και τις αναπνοές κατά την εκτέλεση.

 

Η σειρά Ode Fine Foods Premium & Limited edition παρουσιάζει ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ένα φυσικό θυμαρίσιο μέλι που περιέχει φύλλα βρώσιμου χρυσού 24 καρατίων.

 

Για την οπτική γλώσσα των συσκευασιών, δανειζόμαστε στοιχεία από την ποίηση και τα συστατικά των πολύτιμων προϊόντων, αντιμετωπίζοντας τα κυριολεκτικά, ως έργο τέχνης. Δεδομένου ότι πολλοί μπορεί να μην κατανοήσουν πόσο σημαντική είναι η παρουσίαση ενός έργου τέχνης, τα προϊόντα της ODE Fine Foods εμπνέονται από το στοιχείο που συναντάμε κατά κόρων στην τέχνη: Το κάδρο. Το κάδρο θα προστατέψει, θα οριοθετήσει, θα λειτουργήσει αθόρυβα με στόχο να αναδείξει το έργο που περιβάλλει.

 

Επιλέγουμε τετράγωνους περιέκτες μιμούμενοι τη γεωμετρία των κάδρων και στη συνέχεια τους βάφουμε περιμετρικά, αφήνοντας μόνο ένα διαμπερές “παράθυρο” στις δυο όψεις να φωτίζει το προϊόν. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε τον χώρο που χρειάζεται το πολύτιμο προϊόν ώστε να αναδείξει τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Ακριβώς όπως ένα κάδρο σε ένα σπουδαίο έργο τέχνης.

 

Τα κουτιά δώρου ακολουθούν με συνέπεια την οπτικοποίηση κάδρων με το limited edition να αποτελείται από 2 κομμάτια. Το εξωτερικό λειτουργεί ως κάδρο και ως display stand για το μπουκάλι, ενώ το εσωτερικό μέρος μεταφέρει και προστατεύει το πολύτιμο περιεχόμενο. Το κουτί του Premium ελαιολάδου παρουσιάζεται πάνω σε ένα λευκό βάθρο ενώ το κουτί για το μέλι, κρύβει μια γευστική συνταγή.

Σχεδιασμός / Design: Γαβριλάκης Αλέξανδρος / Gavrilakis Alexandros

Κειμενoγράφος / Naming & Copywriting: Αϊβάζη Ολυμπία / Aivazi Olympia

Πελάτης / Client: ODE Fine Foods

AG-Design_ODE-Fine-Foods-1.jpg

ISLA MENU

Το ζητούμενο

To Isla είναι ένας πολυχώρος δίπλα στη θάλασσα. Ένας καλοκαιρινός προορισμός που προσφέρει γευστικές απολαύσεις, αθλητικές εγκαταστάσεις, ψυχαγωγία και ξεκούραση στην καρδιά της κρητικής Ριβιέρας. Διανύοντας την δεύτερη δεκαετία του η ανάγκη για επανατοποθέτηση της ταυτότητας του ήταν επιβεβλημένη. Ο ανταγωνισμός στην περιοχή είναι υπαρκτός, το πλεονέκτημα της παράκτιας θέση του όμως είναι αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις. Παρ’ όλα αυτά ο προβληματισμός των επιχειρηματιών ήταν έντονος και το brief ξεκάθαρο. “Θέλουμε να αναδείξουμε το πλεονέκτημα μας και να φέρουμε τον κόσμο μέσα στο Isla. Όταν έρθει δεν θα φύγει”. Μια από τις βασικές εφαρμογές της οπτικής γλώσσας που αναπτύξαμε είναι τα menu του πολυχώρου, μιας και η έκταση και οι διαφορετικοί του χώροι, μας βάζουν να σκεφτούμε τρόπους παρουσίασης.

Η λύση

Η πρόταση μας στοχεύει να κάνει την επίσκεψη πιο διασκεδαστική και την δουλειά των υπαλλήλων πιο εύκολη. Σχεδιάσαμε και τυπώσαμε ένα περιεκτικό menu, απευθείας επάνω στις λευκές πετσέτες που βρίσκει ο επισκέπτης στο χώρο της παραλίας. 

Οι επισκέπτες ξαπλώνουν, σκουπίζονται, δημιουργούν σκιά και προπάντων, παραγγέλνουν, διαβάζοντας τις γευστικές προτάσεις που βρίσκουν στην πετσέτα που χρησιμοποιούν, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους. Τα παιδιά παραγγέλνουν pizza και οι μεγάλοι cocktails. Ξαπλωμένοι μπρούμυτα κατά από τον ήλιο!

Οι πετσέτες αποκτούν συλλεκτική μανία - μιας και συνεχώς εξαφανίζονται - ενώ η παρουσία τους στα social media ελκύει συνεχώς και περισσότερο κοινό.

Σχεδιασμός / Design: Γαβριλάκης Αλέξανδρος / Gavrilakis Alexandros

Πελάτης / Client: Isla Seaside

Isla-Menu-6.jpg
Επόμενη συμμετοχή
bottom of page