top of page
logo-GDGE.png

Μπαράκος Αριστοτέλης

Ο Αριστοτέλης Μπαράκος γεννήθηκε το 1984 στο Μόναχο, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε ένα ιδιαιτέρως δημιουργικό οικογενειακό περιβάλλον, εξειδικευμένο στο χώρο της υψηλής ραπτικής. Το 2009 ξεκίνησε τις σπουδές στην Αθήνα, διοχετεύοντας το πάθος του για δημιουργία στο βιομηχανικό σχεδιασμό. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του, ξεκινά συνεργασίες με μικρές και μεγαλύτερες εταιρείες καθώς και start-ups στην Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, ενώ παράλληλα συνεχίζει να πειραματίζεται και να αναπτύσσει το δικό του έργο. Με στόχο τη δημιουργία αισθητικά άρτιων αλλά και βιώσιμων προϊόντων μαζικής παραγωγής, κύριος άξονας στη διαδικασία σχεδιασμού του είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Με εργαλεία την έρευνα, την παρατήρηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και των ποικίλων συναισθημάτων που δημιουργούνται καθημερινά κατά τη διάδραση με το περιβάλλον τους, σχεδιάζει προϊόντα που όχι μόνο καλύπτουν πρακτικές ανάγκες αλλά δημιουργούν και συναισθήματα. Τα έργα του έχουν βραβευθεί σε διεθνώς αναγνωρισμένους διαγωνισμούς, όπως τα Α’ Design Awards, τα IDA και το iF Design Award το 2017 και έχουν εκτεθεί σε διεθνείς εκθέσεις και design festivals ανά τον κόσμο. Το 2014 βραβεύθηκε από το περιοδικό OTTAGONO ως Future Talent.

Sermon Candleholder

Το κηροπήγιο Sermon γεννήθηκε από την ιδέα να πειραματιστώ με σωλήνες κυκλικής διατομής για τη δημιουργία ενός διακοσμητικού αντικειμένου για το σπίτι.

 

Προϋπόθεση κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και διαδικασίας ανάπτυξης ήταν το αντικείμενο να είναι όσο δυνατόν απλό και εύκολα κατασκευάσιμο, έτσι ώστε να μπορεί να παραχθεί σε όρους μαζικής παραγωγής και να προβλέπετε επίσης ο τρόπος ο οποίος θα διατίθεται και θα μεταφέρεται. 

 

Αποτελείται από τρία ίδια τεμάχια που ενώνονται με έναν σύνδεσμο στη βάση του, σχηματίζοντας έτσι την αυστηρή μινιμαλιστική του φόρμα. Στον καταναλωτή φτάνει σε flat pack συσκευασία και συναρμολογείται με τρεις βίδες στη βάση του, εξοικονομώντας χώρο και πόρους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και αποθήκευσης των προϊόντων.

 

Είναι κατασκευασμένο από ορείχαλκο με βουρτσισμένο ματ φινίρισμα και στο μέλλον θα διατίθεται σε διαφορετικές χρωματικές επιλογές. 

 

Υλικό: Ορείχαλκος

Διαστάσεις: Υ19 x Π15 x Β14 cm

Σχεδιασμός / Design: Μπαράκος Αριστοτέλης / Barakos Aristotelis

Tεχνικός Σύμβουλος - Πρωτότυπο / Technical advisor – Prototype: Νίκος Πανταζέλος /

Νikos Pantazelos 

Sermon_candleholder_02.png
The_stirrer_01.png

Το Stirrer έρχεται να αντικαταστήσει το παραδοσιακό stirring barspoon για την παρασκευή και την ανάδευση κοκτέιλ. Είναι σχεδιασμένο και παραγμένο στα πλαίσια της δημιουργίας του brand επαγγελματικών εργαλείων για bartenders, bassbreak.

 

Η σχεδιαστική ομάδα αποτελούμενη από designers και επαγγελματίες bartenders, εστίασε στην αποτελεσματικότητα και τα εργονομικά χαρακτηριστικά του εργαλείου.

 

Δανείζεται στοιχεία που απαντώνται παραδοσιακά σε αντίστοιχα εργαλεία, όπως η λαβή που είναι στρεβλωμένη για εργονομικό κράτημα, ενώ το μεγάλο μήκος του (42cm) έχει στόχο να αναδείξει τη θεατρική πλευρά του συγκεκριμένου κλάδου. 

Οι συμμετρικά περιστραμμένες άκρες του, βοηθούν στην αποτελεσματικότερη ανάδευση των συστατικών ενός cocktail με τον πάγο σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερο κόπο.

 

Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας χειρουργικό ατσάλι, ενώ η ειδικές επιστρώσεις σε ασημί και μαύρο ματ στην επιφάνεια του, το προστατεύουν αφήνοντας το αναλλοίωτο από τις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες χρήσης του. 

Υλικό: Ανοιξείδωτο ατσάλι 

Μήκος: 42cm

Σχεδιασμός / Design: Μπαράκος Αριστοτέλης / Barakos Aristotelis,

Κρεντεράς Στέφανος / Krenteras Stefanos

Πελάτης / Client: Bassbreak

The Stirrer

bottom of page